Jenna Kokkonen vuoden yleisurheilija Kainuussa

20.11.2019

Jenna Kokkonen

Kainuun Yleisurheilu ry piti syyskokouksen Vuokatissa. Kokouksen yhteydessä mm. palkittiin kainuulaisia yleisurheilijoita.

Vuoden yleisurheilijana palkittiin Kajaanin Kipinän 18-vuotias pikajuoksija Jenna Kokkonen. Kokkonen saavutti mm. N19-sarjan SM-kisoissa Porvoossa kaksi hopeamitalia 100 m 11,87 ja 200 m 24,52. Kalevan kisoissa Lappeenrannassa Jenna oli naisten 100 m:llä 7. (12,15) ja 200 m:llä neljäs (24,67). Jenna edusti Suomea Kristiansandissa M/N19 PM-kisoissa/maaottelussa ja sijoittui neljänneksi sekä 100 m:llä että 200 m:llä ja juoksi Suomen voittamassa N19 4x100 m viestijoukkueessa. Uudet piirinennätykset Jenna juoksi N-, N22-, N19- sarjojen 100 m:llä 11,87 ja N19-sarjan 200 m:llä 24,43. Lisaksi hän juoksi SM-viesteissä Kipinän 5:nneksi sijoittuneessa naisten joukkueessa, joka teki uuden N ja N22 pe:n 47,02.

Muita urheilijoita palkittiin mm. SM-kultamitalisti Kipinän Annika Haverinen, mm. N22 SM-hallit 60 m 7,61.

EM-kisaedustaja Kipinän Suvi Kemppainen, N22 EM-kisojen keihäs 18:q (47,17).

Vuoden miesurheilijana palkittiin Kipinän Henri Väyrynen, Suomen hallitilaston kärkitulos pituushypyssä 794. Hänet valittiin Suomen edustajaksi EM-halleihin, mutta ei pystynyt lähtemään noro-viruksen vuoksi.

Kipinän nuori naisten viestijoukkue (Mari Heinonen, Jenna Kokkonen, Emmi Heikkinen, Annika Haverinen) jäi mitalista 3 sadasosaa ja oli viides.

Nuorena miesurheilijana palkittiin Sotkamon Jymyn Elmeri Lesonen.

Sisuikäisistä (alle 15-v.) Emmi Heikkinen saavutti em. naisten viestijoukkueen saavutusten lisäksi T14-sarjan SM-kisoissa 100 m:llä 7:nen sijan.

Vuoden sisu-urheilijana palkittiin Suomussalmen Rastin Emma Juntunen, Joka teki mm. T11-sarjassa 8 pe:tä.

Vuoden aikuis-/veteraaniurheilijana palkittiin Sotkamon Jymyn Sirpa Pääkkönen, joka voitti aikuisurheilijoiden Suomen mestaruuden N60-sarjan maastojuoksussa, 5000 m:llä ja polkujuoksussa.

Valmentajina palkittiin mm. Jenna Kokkosen ja Annika Haverisen valmentajat Vesa Heinonen ja Jari Haverinen.